Waarom een tablet handig is voor studenten

Waarom een tablet handig is voor studenten
juni 23, 2020 Richard
tablet studeren

Studeren is al duur genoeg. Als je naast je schoolgeld, huur en boeken, ook nog een laptop moet kopen dan is je geld snel op. Wist je dat een tablet een prima alternatief is voor een laptop? Een paar redenen waarom een tablet onmisbaar is tijdens je studie.

Studentenbudget

Als student heb je het vaak niet al te breed. Daarom is prijs een belangrijke factor bij het maken van je keuze. In vergelijking met een laptop, ben je over het algemeen met een tablet goedkoper uit. Een tablet is al verkrijgbaar vanaf € 300,- terwijl een laptop al gauw het dubbele kost. Natuurlijk heb je bij tablets, net als bij laptops, verschillende merken en prijzen. Let daarom goed op de specificaties, zoals opslagruimte en de processor, zodat je waar krijgt voor je geld.

Goede accu en compact

Je zou het misschien niet zeggen, maar een tablet gaat qua batterij een stuk langer mee dan een laptop. Met een gemiddelde accuduur van 12 uur kan je genoeg schoolwerk verzetten. Laad hem ’s nachts op en je hebt er een hele dag plezier van. Daarnaast is een tablet een stuk handzamer en lichter dan een tablet. Zo past hij gemakkelijk in je tas en kan je ook onderweg aan het werk (of lekker series kijken in de trein). Een tablet is daarnaast een handige aanvulling op je smartphone. Een Apple iPhone kan je eenvoudig synchroniseren met een iPad, zodat je alle foto’s in handbereik hebt en taken kan overnemen via Handoff. Dit kun je gemakkelijk doen met een Apple iphone oplader kabel.

Uitbreiden met een toetsenbord

Voor school moet je vaak verslagen typen, e-mails versturen en aantekeningen maken. Het grootste nadeel van een tablet is dat je geen toetsenbord hebt, in tegenstelling tot een laptop. Dit probleem kan heel gemakkelijk worden opgelost met een draadloos toetsenbord. Een iPad kan bijvoorbeeld voorzien worden van een Apple toetsenbord ipad. Dit toetsenbord is speciaal ontwikkelt voor de iPad en wordt magnetisch bevestigd. Daarbij is hij tot 130 graden verstelbaar zodat je de perfecte kijkhoek kan instellen. Maar ook andere merken hebben draadloze toetsenborden die geschikt zijn voor tablets. Deze zijn vaak ook voorzien van een trackpad zodat je scherm vlekvrij blijft.

Wanneer je beter een laptop kan kiezen

In principe kan een tablet alles wat een laptop ook kan. Maar als je veel zware programma’s draait, dan kan je beter kiezen voor een laptop. Een laptop heeft meer opslag, een zwaardere processor en betere graphics. Een tablet is ideaal voor licht werk, zoals series kijken, browsen of verslagen typen. Maar voor het zwaardere werk kan je beter een laptop aanschaffen of de faciliteiten op jouw school gebruiken.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*