Co-packing in het kort

Co-packing in het kort
mei 12, 2021 Richard

Co-packing is eigenlijk heel simpel gezegd het in-, om – en verpakken van voedsel – en non voedsel producten. Voor het verpakkingsproces wordt de co-packer verantwoordelijk gesteld. Ook kijkt de co-packer naar de presentatie van uw product. Denk hierbij aan of het er mooi uit ziet, professioneel, chique etc. Co-packing heeft dus alles met het verpakken van producten te maken.

Welke soorten co-packing zijn er?

Er zijn drie soorten co-packing. Deze worden hieronder besproken.

  1. Etikettering. Etikettering houdt in dat de co-packer het product voorziet van een etiket. Denk hierbij aan actiecodes en adressen. 
  2. Afwerking. De co-packer zal tijdens de co-packing ook de afwerking van het product verzorgen. De co-packer kan sluitingen, zegels en ander afwerkingsmateriaal aanbrengen.
  3. Bundelpacken. Bundelpacken is eigenlijk het verpakken van een grote hoeveelheid producten in een keer. Dit wordt over het algemeen gebruikt voor blikjes, flessen, potten en andere producten die in grote hoeveelheden bij bijvoorbeeld de winkel terecht komen. 

De soorten producten die vaak in co-packing worden gedaan is verzorging, cosmetica, voeding, drank en medicijnen. Per product wordt er bekeken welke manier van co-packing het beste is.

Wat is sealen en wat zijn de voordelen?

De reden dat sealen uitgelicht wordt is omdat we het allemaal zien en kennen van de supermarkt. Denk maar aan de cola flessen die met zijn zessen in een verpakking geseald zijn. 

Sealen is het verpakken van producten in plasticfolie. Vaak is de folie doorzichtig. Sealen wordt gebruikt om het product tijdens het transport, in de winkel en het magazijn te beschermen tegen beschadiging. Ook is het overzichtelijk om producten te sealen, zo houden de transporteurs de producten makkelijk uit elkaar. Meer voordelen van sealen zijn: veiligheid, besparing van ruimte en gewicht en makkelijk laden en lossen.

Er zijn twee manieren van sealen. Namelijk krimpen en bundelpacken. Bij bundelpacken verzamelt een machine (de bundelpacker) alle dozen, blikken of flessen die in een pakket geseald moeten worden. Vaak wordt het in transparante folie geseald, maar het kan ook bedrukt zijn. Bij krimpen worden de producten eerst ingepakt met folie en daarna wordt het in de oven gezet. Door de hitte krimpt de folie en zit het strak om de producten heen.

Kortom: co-packing is het verpakken van producten in verschillende soorten en maten. 

Ga eens naar www.na-nomi.nl voor meer informatie over co-packing. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*