Steigermateriaal aanschaffen. Waar moet je op letten?

Steigermateriaal aanschaffen. Waar moet je op letten?
mei 8, 2020 Richard

Ben je op zoek naar een nieuw steiger of nieuw steigermateriaal? Het is voor de meeste mensen niet iets wat dagelijks wordt uitgevoerd. Om je op weg te helpen geven we een aantal tips bij het steigermateriaal kopen.

Verschil tussen werk en platformhoogte

Zowel de werkhoogte als de platformhoogte worden regelmatig benoemd bij de aanschaf van een steiger. Wanneer je niet goed oplet kan hier wel degelijk een verwarring bij ontstaan. Bij de platformhoogte wordt namelijk gesproken over de hoogte waar het platform van het rolsteiger zich op bevindt. De werkhoogte ligt dan normaal gesproken zo een 2 meter hoger. Hierbij wordt lengte van iemand die op het platform werkt erbij gerekend. De lengte die erbij komt is dus afhankelijk van je eigen lengte.

Onderdelen van een steiger

Er zijn verschillende onderdelen van een steiger. Het kan echter na verloop van tijd komen dat er bepaalde onderdelen niet meer goed werken. In dit geval zijn er verschillende materialen die opnieuw aangeschaft dienen te worden. De meest bekende onderdelen die gekocht worden zijn:

● Steigerwielen

● Horizontale schoren

● Diagonale schoren

● Platform

● Stabilisatoren

Vraag dus ook altijd na of deze onderdelen los verkrijgbaar zijn bij het kopen van een nieuw steiger. Dan is het mogelijk in de toekomst altijd wat bij te bestellen om het steiger verder uit te kunnen bouwen.

Welk steiger kun je het beste kiezen?

Ben je op zoek naar een nieuwe steiger? Dan zijn er verschillende mogelijkheden voor een nieuw steiger. Dit ligt natuurlijk aan het type klus uitgevoerd dient te worden. Gaat het om een klus binnen? Dan zal waarschijnlijk een kamersteiger de beste optie zijn. Voor een buitenklus ga je vaak al snel naar een rolsteiger of een vast steiger kijken. De keuze tussen deze 2 is vaak afhankelijk van de duur van het project. Bij een langdurig project wordt er vaak gekozen voor een vast steiger rondom het gehele pand en bij een wat korter project wordt er gekozen voor een rolsteiger welke telkens verplaatst kan worden.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*