Nieuwe zaak beginnen? Richt ook het magazijn goed in

Nieuwe zaak beginnen? Richt ook het magazijn goed in
juni 5, 2020 Richard
Magazijn

Of je nu een klein winkeltje begint, of een enorme groothandel. Of je nu zelf dingen verkoopt, of de distributeur bent. Als je een magazijn hebt, moet je dit goed en bovenal handig inrichten. Dat scheelt je niet alleen heel veel tijd en ergernis, het levert je als het meezit ook meer winst op.

De inrichting doet ertoe

Als je een winkel wil gaan openen, is de kans groot dat je bij de inrichting vooral denkt aan het deel dat voor de schermen plaatsvindt. En terecht, want hoe je zaak eruitziet bepaalt voor een groot deel hoe succesvol deze zal worden. Het is dus echt belangrijk om hier uitgebreid bij stil te staan, en om de juiste keuzes te maken. Je winkel vanaf 0 inrichten dat kun je maar één keer doen. Is hij straks open en staat hij vol met spullen, dan wordt het een stuk onhandiger.

Het belangrijkste, naast de sfeer, waar je bij de inrichting van een winkel op moet letten, is de overzichtelijkheid. Alle spullen moeten op een logische plek te vinden zijn, en zo zijn geplaatst dat klanten er goed bij kunnen. Je wil graag dat mensen lang in je winkel blijven, dan is de kans dat ze meer kopen ook groter, maar niet doordat zij zich rot moeten zoeken. Zorg dus dat alles gemakkelijk te vinden is, en houd hun aandacht vast door steeds weer een nieuw product binnen hun gezichtsveld te presenteren naarmate zij zich door de winkel verplaatsen. Zorg voor een rustige, overzichtelijke opstelling als basis, dan kun je met een paar eyecatchers wat meer accenten aanbrengen en leven in de brouwerij brengen.

Overzicht is alles

Dat overzicht, het opbergen van spullen op een logische plek, dat speelt ook in een magazijn een grote rol. Over het algemeen geldt dat een groter magazijn opgeruimder is dan een klein exemplaar. Bij kleine winkels is het magazijn vaak niet meer dan een verzameling dozen; deels dicht, deels open, deels vol, deels leeg. Grotere zaken hebben de boel vaak wat beter op orde, en bewaren alle spullen in ieder geval op een magazijn stelling. Door dit goed en structureel door te voeren, is het veel duidelijker welke artikelen nog op voorraad zijn, en loop je je niet rot te zoeken wanneer je iets in de winkel wil aanvullen.

De reden waarom het bij veel kleine winkels aan een goede magazijninrichting ontbreekt is, naast het gebrek aan ruimte, vaak een financiële. Een goede magazijninrichting kan prijzig zijn… maar dat hoeft niet! Denk eens aan het kopen van gebruikte stellingen. Deze werken net zo goed als nieuwe, maar zijn een stuk goedkoper. Zo heb je echt geen excuus meer: dat magazijn is vanaf nu netjes opgeruimd en overzichtelijk.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*