Mondkapjes kopen voor de nieuwe richtlijnen

Mondkapjes kopen voor de nieuwe richtlijnen
oktober 15, 2020 Richard

Wil jij mondkapjes kopen, dan ben je niet de enige. Als je het nieuws een beetje volgt dan weet je dat de richtlijnen om verspreiden van Corona tegen te gaan zijn aangescherpt. Ze zijn nog steeds verplicht in het openbaar vervoer, maar het dringende advies is om ze nu ook in openbare ruimtes te dragen. Ook al is dit niet verplicht, je doet er goed aan om dit advies op te volgen en zo de situatie in Nederland onder controle te brengen. Voor deze nieuwe omstandigheden zal je meer mondkapjes moeten kopen en de onderstaande informatie helpt je daarbij.

Stoffen mondkapjes kopen

Als je af en toe met het openbaar vervoer reisde, dan was een wegwerp mondkapje daarvoor prima, maar wil je dagelijks een kapje gaan dragen, dan investeer je beter in een aantal stoffen exemplaren. Deze was je thuis na elk gebruik en doe je daarna weer gewoon op voor een volgende reis of bezoek aan de winkel. Zo bespaar je geld en het milieu wordt veel minder belast met mondkapjes die zijn weggegooid. Stoffen mondkapjes zijn gewoon beschikbaar bij de drogist, online, op het station en bij een aantal supermarkten.

Hoeveel kapjes heb je nodig?

Nu je weet welke soort mondkapjes je kopen wilt, moet je je afvragen hoeveel je er nodig hebt. Elke keer dat je naar de winkel gaat, de bibliotheek bezoekt of het tankstation binnen stapt heb je een mondkapje nodig. Op het moment dat je deze afzet moet je hem opbergen en bij de was doen. Ben je van plan meerdere openbare ruimtes te bezoeken op één dag, dan laat je je mondkapje dus gewoon op. Je zet hem op als je de eerste ruimte binnengaat en je doet hem weer af als je de laatste ruimte uitstapt. Op die manier heb je aan één mondkapje voldoende.

Voor het openbaar vervoer geldt ongeveer hetzelfde. Doe je je mondkapje op als je je reis begint en weer af als je je bestemming hebt bereikt, dan heb je aan één mondkapje voldoende. Voor een dag heen en terug reizen moet je dan dus twee mondkapjes kopen en doe je dat vijf dagen per week dan heb je wekelijks 10 mondkapjes nodig. Vervolgens houd je er nog rekening mee dat er altijd mondkapjes in de was zullen zitten. Door vijf mondkapjes extra te kopen heb je een voorraadje tot je beschikking.

Niet-medische mondkapjes kopen

De regels van de overheid betreffen niet-medische mondkapjes. Het wordt ten zeerste afgeraden om medische mondkapjes te kopen, want die zijn noodzakelijk in ziekenhuizen, klinieken en verzorgtehuizen. Deze voorraad mag niet worden aangetast. Kies dus altijd voor niet-medische mondkapjes en de mensen die dagelijks met Corona patiënten in aanmerking komen krijgen niet te maken met een tekort. Zorg ervoor dat je voldoende mondkapjes hebt, dat je ze volgens de instructies wast en opbergt en dat je altijd een aantal in je tas doet voordat je je huis verlaat. Zo ben je op elke situatie voorbereid.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*