Kunststof kozijnen kopen? Let op deze 3 punten

Kunststof kozijnen kopen? Let op deze 3 punten
juni 26, 2020 Richard

Overweeg je nieuwe kunststof kozijnen aan te schaffen? Goede keuze! Kunststof kozijnen zijn namelijk 100% recyclebaar, hebben een lange levensduur en een hoge isolatiewaarde. De investering in kunststof kozijnen verdien je snel terug op je energierekening. Bij het kopen van kunststof kozijnen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Om de keuze makkelijker te maken, zetten wij ze hier op een rijtje.

1.     Voor welke stijl kies je?

Kunststof kozijnen gaan lang mee. Het is daarom ook belangrijk om naar de stijl van de kozijnen te kijken en deze af te stemmen op de rest van je interieur en de bouwstijl en steensoort van de woning. Heb je een landelijke woning, ga dan voor een kunststof kozijn met een houtnerf erin. Let ook goed op de kleur van de steen en jouw kozijn. Je wilt natuurlijk dat deze goed op elkaar aansluiten. Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen in bijna alle kleuren te verkrijgen.

2.     UG-waarde van de kozijnen

Een groot voordeel van kunststof kozijnen is de isolatiewaarde. Je kunt eenvoudig geld besparen op je energierekening door kunststof kozijnen te laten plaatsen in jouw huis. De waarde die de mate van isolatie uitdrukt heet de UG-waarde. Hoe lager de waarde, hoe beter de isolerende werking van het kozijn is. De waarde van kunststof kozijnen is vaak erg laag en zijn veel lager dan houten en aluminium kozijnen.

3.     Waar bestel jij jouw kozijnen?

Weet je al waar je jouw kozijnen gaat kopen, of ben je nog aan het oriënteren? Kijk zorgvuldig naar waar je de kozijnen gaat kopen. Is de leverancier betrouwbaar? Heeft deze goede beoordelingen? Fabriceert de leverancier de kunststof kozijnen zelf, zoals HEPRO, of kopen ze deze in? Speur het internet af en bekijk verschillende reviewwebsites. Op die manier kun jij een weloverwogen keuze maken.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*