Keuken verbouwen? Kies voor wandtegels!

Keuken verbouwen? Kies voor wandtegels!
juni 24, 2021 Richard
Keuken met wand en vloertegels

Wanneer het aankomt op het verbouwen van je keuken heb je alle vrijheid qua inrichting. Zo kun je bij het aanschaffen van een nieuwe keuken tot in de puntjes kiezen welke apparaten je in de keuken wilt opnemen en waar je ze wilt plaatsen. Maar ook over de inrichting van het interieur van je keuken ben je helemaal vrij. Maar welke stijl kies je? Wandtegels lenen zich goed voor in de keuken. Lees nu alles over tegels in de keuken!

De voordelen van tegels in de keuken

Wanneer u kiest voor wandtegels keuken geniet u van vele voordelen. Zo zijn wandtegels de meest hygiënische optie. De wandbedekking in een keuken kan namelijk nogal eens wat krijgen te verduren in termen van vetspetters en etensvlekken. Wandtegels zijn zeer eenvoudig schoon te maken, dit bespaart u tijd en is hygiënischer. Daarnaast zijn de tegels hittebestendig en kras- en stootbestendig, wat erg handig is zo dichtbij het fornuis. Zo blijven permanente beschadigingen tijdens het koken uit.

Wandtegels ter aanvulling van je interieur

Wandtegels zijn in legio kleuren en patronen te bestellen, veel wandtegels hebben een bijzondere uitstraling. Dit zorgt ervoor dat je met tegels instaat bent om het karakter van je keuken te benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan een landelijke keuken of een Oudhollandse keuken met mooie karakteristieke wandtegels. Dit geeft een prachtig geheel.

Tegels elders in je woning

Ook op andere plekken in je woning komen (wand)tegels erg goed tot hun recht. Denk aan de badkamer! Badkamertegels spelen een grote rol in de uitstraling en algehele sfeer in je badkamer. Tevens bieden tegels in de badkamer dezelfde voordelen als in de keuken, namelijk hygiëne (eenvoudig schoon te houden) en kras- en stootbestendig. Nu zal het risico hierop in de badkamer over het algemeen lager zijn. Maar met bijvoorbeeld kleine kinderen is het altijd goed om hier toch rekening mee te houden.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*