Eigentijds 3D printen met Formlabs 3L

Eigentijds 3D printen met Formlabs 3L
november 2, 2021 Richard

3D printen met Formlabs 3L is de ideale manier om de ontwerpen en uitwerkingen te maken die passen bij deze tijd. Dat komt doordat gewerkt wordt met de techniek van he SLA printen. Het biedt je de zekerheid dat de prints altijd van de hoogste kwaliteit zijn. Juist wanneer je heel specifiek werk moet doen, met veel detail. In dat geval is het fijn om over de middelen te beschikken die je hierbij kunnen helpen. Bovendien is SLA ook nog eens geschikt voor allerlei soorten printwerkzaamheden. Zo kan iedereen er voordeel van hebben in het gebruik ervan.

De kwaliteit van SLA prints

Het onderscheidend vermogen van Formlabs 3L zit in de werkwijze van het printen. Het is de techniek van SLA die hiervoor verantwoordelijk is. De printer maakt ontwerpen met een vloeistof en een laser. Door de vloeistof met de laser te bewerken is alles tot op het kleinste detail uit te werken. Dit zorgt voor hele sterke prints. Daar door is het een goede methode om prototypes te maken. Alle sterke en zwakke kanten worden dan heel duidelijk zichtbaar. Ook voor heel specifiek en incidenteel werk is dit van grote waarde. Dit kan je dan ook optimaal benutten.

Het printproces volledig onder controle

Het printproces van Formlabs printers werkt net even anders dan bij andere modellen van andere fabrikanten. Zo is er bijvoorbeeld ook nabewerking bij nodig. Het helpt je om de kwaliteit nog hoger te maken. Door te werken met IPA en met uv-licht is een sterk materiaal te verzorgen. De print kan dan goed uitharden en is direct geschikt om te gebruiken. Deze techniek is heel specifiek, maar biedt de gebruikers van de printers dan ook heel veel. Je hebt er veel meer mogelijkheden mee. Dat is wat de meerwaarde is van het werken met deze modellen voor prints.

De verschillende printers van Formlabs

Het interessante aan Formlabs is dat voor een bepaalde werkwijze is gekozen, maar daarbinnen wel flexibele mogelijkheden zijn. Zo zijn er verschillende soorten 3D printers van deze fabrikant op de markt. Die kan je dan vergelijken om zo de verschillen te zien. Het is gemakkelijk mogelijk om te bepalen welk type printer het meest geschikt is voor de opdrachten die jij wilt doen. Het is fijn om alles uit de mogelijkheden te kunnen halen. Alle printers zijn van een hoog niveau. Waarbij altijd de eigentijdse werkwijze voorop staat. Zo kan je heel gericht ermee werken.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*