Welke verschillende pompen zijn er?

Welke verschillende pompen zijn er?
mei 14, 2021 Richard

Dankzij pompen is het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden niet alleen een stuk makkelijker geworden, maar ook een stuk veiliger. Niet gek dat er door de jaren heen steeds meer pompen ontwikkeld zijn voor tal van branches. Hierdoor kunnen we deze apparaten tegenwoordig voor een groot aantal toepassingen gebruiken. Ondanks dat pompen al jarenlang voor verschillende toepassingen gebruikt worden, is lang niet iedereen er bekend mee. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij jou namelijk een inkijkje in de wereld van pompen. Om te beginnen vertellen wij jou hier eerst welke verschillende pompen er zijn.

Wilden membraanpompen

Als je zoekt bent naar pompen voor jouw bedrijf, is de kans groot dat je Wilden membraanpompen tegenkomt tijdens jouw zoektocht. Wilden is namelijk al sinds 1955 marktleider op het gebied van luchtgedreven membraanpompen. Een membraanpomp van Wilden is verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een metalen en kunststof membraanpompen. Daarnaast produceert dit merk ook nog een aantal speciale membraanpompen. Deze pompen zijn uitermate geschikt voor lastige en veeleisende processen. Wilden produceert ook sanitaire membraanpompen.  Door het ruime aanbod kunnen Wilden pompen binnen veel verschillende branches gebruikt worden.

Almatec membraanpompen

Ben je op zoek naar een degelijke pomp? Dan kom je waarschijnlijk uit bij de membraanpompen van Almatec. Deze pompen worden geproduceerd in Duitsland en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Net als de membraanpompen van Wilden zijn ook de pompen van dit merk voor verschillende toepassingen te gebruiken. Almatec membraanpompen worden voornamelijk gebruik in de chemie en op andere plekken waar kritische stoffen worden verpompt.

Almatec herbergt een groot aantal series pompen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor E-serie membraanpompen, maar ook voor de CMX-serie membraanpompen. Een andere optie is de BIOCOR-serie membraanpompen. Deze pompen zijn geschikt voor sanitaire toepassingen.

Welke pomp van Almatec je ook kiest, je bent verzekerd van een laag geluidsniveau. De pompen van dit merk maken namelijk gebruik van een unieke luchtverdeeltechniek, waardoor ze weinig geluid produceren. Bovendien vergen ze weinig onderhoud. Dit komt doordat er slechts twee bewegende delen zijn.

Graco pompen

Naast Wilden en Almatec is Graco ook een bekende naam binnen de wereld van pompen. Dit bedrijf werd in 1926 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot wereldmarktleider op het gebied van materiaalbehandelingssystemen en -componenten. De pompen van Graco verplaatsen, meten, regelen, doseren en brengen een breed scala aan vloeistoffen en viskeuze materialen aan voor smering van voertuigen en commerciële en industriële omgevingen. Net als Wilden en Almatec biedt Graco ook pompen aan voor sanitair toepassingen.

Graco richt zich voornamelijk op de productie van elektrisch aangedreven pompen en zuigerpompen. De elektrische pompen van Graco zijn de meest energiezuinige membraanpompen die beschikbaar zijn op de markt. De zuigerpompen van dit merk zijn op hun beurt de meest betrouwbare vulzuigerpompen. Ze bieden duurzaamheid, kracht en betrouwbaarheid in diverse toepassingen.

HAP membraanpompen

Een laatste pomp die we hier uitlichten, is de HAP membraanpomp. Holland Air Pumps heeft deze sanitaire pomp speciaal op de markt gebracht voor branches waarin hygiëne cruciaal is. De pomp is op een dusdanige manier ontwikkeld dat er geen bacteriën kunnen ontstaan in de pomp. Ook kunnen deze er niet in achterblijven. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat er bacteriën in het productieproces van jouw bedrijf terechtkomen. Met een HAP membraanpomp ben je dus verzekerd van een veilig en schoon proces. Bijkomend voordeel van deze pomp is dat je hem makkelijk demonteert. De HAP membraanpomp wordt aangedreven door olievrije perslucht.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*