Wat heb je allemaal nodig voor je elektrische auto?

Wat heb je allemaal nodig voor je elektrische auto?
november 16, 2022 Richard

Wanneer je een elektrische auto aanschaft, is het belangrijk om te onthouden dat je thuis nog wat conventionele accessoires en grote items zoals een laadpunt thuis nodig hebt. Deze items zijn misschien nieuw in de wereld van elektrische auto’s, maar ze zijn noodzakelijk voor het gemak en de veiligheid van je rit. Wat heb je allemaal nodig? Waar moet je aan denken? Lees hier verder!

Een laadstation in huis

Je hebt een of twee laadpalen nodig. Je hebt een overvloed aan opties bij aanbieders zoals Laadkompas, maar het kan zo simpel zijn als een 120 V stopcontact in je garage of parkeerplaats. ’s Nachts opladen is gemakkelijk en handig, maar als je het maximale uit de batterijduur van je auto wilt halen, is het ook goed om te weten dat veel stations geprogrammeerd kunnen worden voor daluren Op deze manier kun je tijdens de daluren opladen. Op dit moment zijn de tarieven lager.

Een oplader

Een oplader. Dit is het ding dat op een stopcontact wordt aangesloten en je auto oplaadt. Er zijn twee soorten opladers, niveau 1 en niveau 2. Het meest voorkomende type is een niveau 1 oplader. Deze is in de meeste huizen te vinden. Niveau 2 laders zijn groter en duurder, maar worden vaak geïnstalleerd op werkplekken of openbare locaties zoals winkelcentra en luchthavens.

Een locatie

Je moet een plaats vinden waar je je auto kunt aansluiten. Niet elke parkeerplaats heeft een laadstation, dus je wilt er een voor thuis. Woon je in een appartementencomplex met gedeelde parkeerplaatsen? Overleg dan met de directie over het plaatsen van één van deze laadpalen. Het is de investering zeker waard voor alle betrokkenen, vooral voor alle huurders. Heb je in een eigen woning? Je kunt dan een laadpaal installeren in je garage of op de parkeerplaats. Zo kun je er altijd makkelijk bij.

Een 120 V stopcontact

Om je auto op te laden heb je een 120 V stopcontact nodig. Je kunt een standaard stopcontact gebruiken, maar het duurt een stuk langer om je auto op te laden. Je hebt een stopcontact nodig dat is ontworpen voor het opladen van elektrische auto’s. Als je niet het juiste 120 V stopcontact hebt of gewoon extra voorbereid wilt zijn, zijn er adapters te koop. Hiermee kun je op elk stopcontact aansluiten en je auto ermee opladen. Je kunt ook een adapter kopen die rechtstreeks op de oplaadpoort van je voertuig kan worden aangesloten.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*