Drie redenen waarom je een hottub moet kopen

Drie redenen waarom je een hottub moet kopen
november 17, 2020 Richard

Hot tub is een populaire houten constructie, welke steeds populairder in Europa wordt en dit heeft een aantal redenen. De van oorsprong Scandinavische uitvinding doet het steeds beter in Europa. De kans is zelfs groot dat jij in je directe kring al mensen hebt gesproken over een hottub. In het allergunstigste geval is dit zelfs de reden geweest dat jij nu van plan bent een hottub aan te schaffen. Het is zaak om even een aantal punten op een rijtje te hebben staan, zodat jij precies weet waar je aan toe bent wanneer je besluit zo’n houten bad te gaan kopen.

Verbetering van slaap

Allereerst is er het feit dat het warme water in een hottub zorgt voor een verbetering van je slaap. Zo heeft volgens onderzoek een hottub een positief effect op het slaapritme gehad van 75% van de Amerikanen met een hottub. Doordat je lichaamstemperatuur verhoogt, val je een stuk sneller en makkelijker in slaap. Op deze manier zijn slaappillen en andere medicatie dus volledig overbodig. Een bad van een kwartier wordt aangeraden, anderhalf uur voordat je daadwerkelijk wil gaan slapen. De kans is groot dat je snel positieve verandering ervaart.

Sfeer

Naast de verbetering van je slaap is de sfeer ook een reden waarom jij een hottub zou moeten aanschaffen. Misschien heb je al eens bij iemand in je directe omgeving in een hottub gezeten. Er ontstaat in het warme water vaak een bepaalde sfeer die niet gemakkelijk uit te leggen is. Je komt in bepaalde gevallen tot leuke gesprekken. Dit is natuurlijk iets wat je aan een keukentaal ook zou kunnen hebben, maar het warme water en een optioneel hapje of drankje erbij zorgen voor een bepaalde dynamiek. Mensen met een hottub zullen mij zeer waarschijnlijk snappen. Een advies voor degenen die er geen hebben: schaf er om alleen deze reden al één aan!

Sport

Wanneer jij een redelijk fanatiek sporter bent, ben je vast wel op de hoogte van het begrip ‘spierpijn’. Het warme water in een hottub staat bekend om sneller spierherstel. Door het warme water ontspannen jouw spieren enorm. Zaken als spierpijn of stijfheid zullen dus minder snel ontstaan bij mensen met een hottub.

Zelf een hottub kopen

De bovenstaande drie punten zijn de eerste drie in een verschrikkelijk lange lijst met voordelen van een hottub. Wanneer jij dus besluit een hottub te kopen, zal je zeker weten gaan genieten van alle voordelen die erbij komen kijken. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*