Ook in de winter genieten van jouw tuin? Zo doe je dat

Ook in de winter genieten van jouw tuin? Zo doe je dat
oktober 15, 2020 Richard

Wil jij ook in de herfst en de winter genieten van de tuin? Wij vertellen hoe je jouw tuin verandert in een plaats waar je zomer en winter comfortabel kunt verblijven.

Het belang van een overdekte zitplaats

Om in de winter van jouw tuin te kunnen genieten, is een overdekte zitplaats onmisbaar. Daarnaast is het tevens aan te raden om te zorgen voor wanden, zodat je geen last hebt van tocht of koude windvlagen. Heb jij een terrasoverkapping? Kijk dan hoe je de zijkanten dicht kunt maken. Beschik je nog niet over een overdekt terras? Dan kun je beter investeren in een houten tuinhuis. Een houten tuinhuis plaatsen in Drenthe of een andere Nederlandse provincie zorgt ervoor dat je ook in de winter lekker beschut zit, waardoor je het hele jaar door van de tuin kunt genieten.

Warmte en licht

Wil jij het niet koud krijgen en ook ‘s avonds van de tuin kunnen genieten in jouw tuinhuis? Dan is het aan te raden om te investeren in goede tuinverlichting en is het verstandig een fijne en bovendien veilige warmtebron aan te leggen. Zorg met een open vuur in een binnenruimte zoals het tuinhuis altijd voor voldoende ventilatie, omdat een koolmonoxidevergiftiging anders op de loer ligt. (Ook bij sommige terrasverwarmers ligt het gevaar van een koolmonoxidevergiftiging op de loer. Let dus goed op de specificaties van de verwarmer en lees je goed in) Het is aan te raden om je goed te verdiepen in de mogelijkheden en gevaren op het gebied van terrasverwarming en eventueel jouw tuinhuis uit te rusten met een koolmonoxidemelder, zodat onveilige situaties voorkomen worden.

Decoraties

Om jouw tuinhuis gezellig en huiselijk te maken, is decoratie onmisbaar. Met een buitenvloerkleed, een aantal kussens, een paar prachtige dekentjes, wat kaarsen en passende sfeerverlichting tover jij jouw tuinhuis om in pinterest-achtige verblijfplaats waar je het liefst al je tijd doorbrengt.

Tijd voor een klein tuinfeestje

Heb jij jouw tuin voorzien van een prachtige terrasoverkapping of een mooi houten tuinhuis, beschik je over een goede warmtebron en voldoende licht en is het geheel mooi aangekleed met prachtige decoraties? Dan kan het genieten beginnen! Nodig vrienden, familie of buren uit voor een klein feestje of ga gewoon genieten van jouw nieuwe, winterproof tuin met jouw kinderen of partner. En of je nou een winterbarbecue houdt, lekker gaat borrelen of een high tea houdt met warme thee en chocolademelk, in jouw wintertuin ben jij de baas en maak je het zo gezellig als je zelf wilt.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*