De gietvloer kleur in het hele huis

De gietvloer kleur in het hele huis
mei 27, 2020 Richard
gietvloer kleur

De vloeren bepalen in een woonhuis voor een groot deel de sfeer van de woning. Ze moeten warmte uitstralen en bij het interieur passen. Daarom werden de gietvloeren in het begin niet zo veel voor een woning gebruikt. Ze werden vooral in kantoren, fabrieken en ontvangsthallen toegepast. In het begin was het moeilijk om een gietvloer in een woning te gebruiken, omdat de kleuren niet overeenkwamen met de inrichting van een woning. Dat is de laatste jaren veel veranderd. Er zijn nu veel verschillende kleuren gietvloeren, zodat ze voor elk interieur geschikt zijn. Voor een woning worden vooral polyurethaan (PU) gietvloeren gebruikt. De epoxy gietvloeren worden gebruikt op die plaatsen waar met chemische stoffen wordt gewerkt, zoals in een laboratorium.

Een polyurethaan gietvloer voor een woning

Tegenwoordig worden voor het leggen van gietvloeren polyurethaan gebruikt. Dat heeft natuurlijk zijn redenen. Het uitzoeken van een gietvloer kleur is al een heel karwei. De gietvloer kleur is voor een belangrijke mate bepalend voor de uitstraling van de woning. Gietvloeren van polyurethaan voelen heerlijk zacht aan en zijn daardoor aangenaam om op te lopen. Doordat de gietvloeren in een woning naadloos worden gelegd, hebben ze een moderne en tijdloze uitstraling. Ze zijn ook onderhoudsvriendelijk wat belangrijk is wanneer er nog kinderen of huisdieren zijn. Zou je na enkele jaren uitgekeken zijn op de kleur van je vloer, dan is het eenvoudig om hem door de vakman in een andere kleur te veranderen. Gietvloeren kunnen praktisch over iedere vloer worden aangebracht en zullen oude scheuren wegwerken.

De toepassing van gietvloeren

De gietvloeren kunnen in je keuken, woonkamer, badkamer, slaapkamer, kinderkamer enzovoort, gebruikt worden. Omdat het polyurethaan zo sterk is, zal het geen schade oplopen door het spelen van kinderen of huisdieren. Je hoeft ook niet bang te zijn voor dames die op hoge hakken lopen. Het polyurethaan is ook UV bestendig.

Op een kinderkamer is een PU-vloer heerlijk voor je kind. Omdat het polyurethaan heerlijk zacht en elastisch is, kan er heerlijk op gespeeld worden. Een belangrijk voordeel is ook dat de PU-gietvloeren over een vloerverwarming gelegd kunnen worden. Dan voelt het niet alleen zacht, maar ook lekker warm aan om op te spelen. Het polyurethaan is geluidsabsorberend wat ook weer fijn is, omdat je dan het geluid niet hoort wat boven geproduceerd wordt.

PU-gietvloeren kunnen ook uitstekend in een badkamer en keuken worden gebruikt. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en laten geen vocht door. Wanneer er twee toplagen worden aangebracht is het polyurethaan extra sterk.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*