augustus 25, 2020 Richard

Het verbouwen van je badkamer doe je gewoon zelf!

Een verouderde badkamer, een verhuizing of gewoon toe aan iets nieuws? Het verbouwen van een badkamer klinkt als een flinke klus, maar eigenlijk is het iets wat je gewoon zelf in handen kan nemen. Het kost wat tijd en geld, maar het eindresultaat mag er zeker zijn. Als je van plan bent om de verbouwing aan te gaan, gebruik dan de volgende tips!

1: Zorg voor een duidelijk plan

Voordat je begint met het slopen van de huidige badkamer, is het belangrijk dat je goed weet waar je aan begint. Kijk naar je doel, wat wil je allemaal precies vervangen? En hoe wil je het inrichten? Gaat het toilet bijvoorbeeld op dezelfde plek, of krijgt hij een nieuwe plek? Het is erg handig om een schets te maken van hoe je de nieuwe badkamer in wil richten. Gaat het bad in de linkerhoek, of toch rechts? Zorg dat je ook weet waar alle leidingen precies zitten. Maak eventueel ook een inspiratie bord aan op bijvoorbeeld Pinterest, zodat je hier allemaal foto’s van badkamers die je mooi vindt in kan zetten. Op die manier krijg je een goed beeld van wat jij graag wil.

2: Weet wat je doet

Als je er echt voor kiest om de verbouwing zelf aan te gaan, weet dan waar je aan begint. Natuurlijk kun je er altijd later nog voor kiezen om een professional in te huren, maar het is toch fijn als je bij je originele plan kan blijven. Lees je daarom goed in over wat je precies moet doen en hoe alles in zijn werk gaat. Met leidingen aan de slag gaan is niet niks, en die wtw installatie kost ook wat werk. Kijk eventueel video’s van mensen die tegels plaatsen, bijvoorbeeld. Zo heb je zelf ook een beeld van hoe dat in zijn werk gaat, en kun je met een zelfverzekerd gevoel aan de slag.

3: Schakel hulp van anderen in

Helemaal zelf alles doen wordt misschien nog lastig. Wees niet bang om hulp in te schakelen van bijvoorbeeld vrienden of familie. Of misschien heb je een handige buurman die dat plaatsen van de leidingen en elektra heel handig kan doen. Ook kunnen ze helpen bij bijvoorbeeld het uitkiezen van een badkamer radiator omdat ze weten wat wel en niet fijn is. Bovendien gaat het met hulp een stuk sneller! Met de hulp van één persoon ben je al dubbel zo snel klaar.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*