4 eenvoudige manieren om je huis te beveiligen

4 eenvoudige manieren om je huis te beveiligen
juli 21, 2020 Richard

Als huiseigenaar ben je altijd bewust van het feit dat er gevaren op de loer liggen die jouw veiligheid of dat van je inboedel in gevaar brengen. Hoewel het aantal inbraken in Nederlandse woningen de laatste tien jaar drastisch is afgenomen, worden er jaarlijks nog veel families geconfronteerd met de gevolgen van een woninginbraak. In 2018 werd nog bijna 43.000 keer in een woning ingebroken. De dalende cijfers geven hoop, maar het is duidelijk dat we nog niet in een ideale samenleving wonen. Om je huis te beveiligen tegen inbraak kun je verschillende maatregelen treffen. In ons blog lees je er meer over.

Installeer een alarmsysteem

Wil je jouw huis beveiligen tegen inbraak? Met een alarmsysteem heb je de meeste zekerheid op een effectieve bestrijding van inbrekers. Een systeem met camera’s, alarmen en een connectie met de meldkamer of jouw telefoon wordt de kans dat een inbreker toeslaat bij jou geminimaliseerd. Alarmsystemen anno 2020 zijn zeer geavanceerd en zorgen voor haarscherpe beelden, zelfs in donkere omstandigheden. De connectie met je smartphone zorgt ervoor dat je altijd en overal op de hoogte bent van verdachte omstandigheden.

Werk samen met buurtgenoten

Je buren zijn je vrienden. Althans, we gaan er even vanuit dat je het goed met je buren kunt vinden. Dat is niet alleen goed voor de sfeer op de jaarlijkse buurtbarbecue, het gaat je ook helpen bij het beveiligen van jouw huis en de huizen om je heen. Hoe veiliger een buurt is, des te kleiner de kans is dat inbrekers een kijkje komen nemen bij jouw huis. Laat middels borden merken dat jij en je buurtgenoten de boel in de gaten houden en geef je buurman een seintje als je iets verdachts rond zijn huis ziet. De kans is groot dat jouw buurman jou ook zal helpen als het ooit nodig is.

Trek inbrekers niet aan

Vaak zien we dat inbrekers polshoogte komen nemen van een huis voordat ze daadwerkelijk toeslaan. Is er iemand thuis, heb je honden of hangen er camera’s aan het huis? Hoe meer jij de indruk wekt dat er niets te halen valt, des te groter de kans wordt dat inbrekers rechtsomkeert maken wanneer ze jouw huis bekijken.

Blijf bewust van de gevaren

Om te voorkomen dat inbrekers bij jou toeslaan is het belangrijk om altijd op je hoede te blijven. Zorg ervoor dat deuren op slot zitten als je vertrekt en dat je niet op social media aankondigt dat je de komende drie weken op vakantie bent. Zelfs de beste alarmsystemen kunnen niet voorkomen dat er wordt ingebroken als je niet de juiste maatregelen treft.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*