Wat is goederenopslag precies?

Wat is goederenopslag precies?
mei 19, 2021 Richard

Goederenopslag staat letterlijk voor het opslaan van goederen. Veel bedrijven laten hun goederen opslaan bij een extern bedrijf. Dit is omdat de kosten minder worden en het werk dat bij het opslaan van goederen komt grotendeels uit handen wordt genomen. Goederenopslag is veel voorkomend in de food-branche. Denk hierbij aan supermarkten en horecazaken.

Welke opslagsystemen zijn er?

Binnen de goederenopslag zijn er verschillende opslagsystemen. De verschillende systemen zorgen ervoor dat er voor iedereen een passende optie is voor het opslaan van goederen. Hieronder zijn de verschillende opties voor je goederenopslag beschreven.

Opslag in combinatie met distributie-oplossingen: Distributie staat voor het geven van (nuts)goederen. In dit geval zou het betekenen dat je externe partij zorgt voor de juiste ruimte. Denk hierbij aan de grootte van de ruimte, licht en warmte die de producten die jij op wilt slaan nodig hebben om zo goed mogelijk te blijven.

Goederenopslag in combinatie met e-fulfilment en co-packing: Bij deze optie krijg je naast je goederenopslag ook twee andere diensten die interessant kunnen zijn voor je onderneming. Co-packing is het verpakken van goederen. Dit kan in dozen, plastic of op pallets. Naast het verpakken van de goederen die je opslaat kun je ook gebruik maken van e-fulfilment. Dit houdt in dat wanneer je een webshop hebt je externe partij de afhandelingen van de orders van je over neemt. 

Is goederenopslag financieel gezien beter voor mijn onderneming?

Over het algemeen is het opslaan van goederen duurder dan je denkt. Vaak vergeten mensen de tijd die je kwijt bent met het vervoeren van je goederen naar je goederenopslag waardoor je niet kunt en werken en dus geld misloopt. Daarnaast ben je ook de benzine/diesel kosten kwijt. Mocht je het niet zelf doen, maar iemand in dienst hebben die je goederen verplaats dan zijn dit ook nog extra kosten waar je aan moet denken. Door het uit te besteden bij een externe partij dat gespecialiseerd is in goederenopslag houd je tijd en geld over. Doordat je een maandelijks vast bedrag betaald weet je precies waar je aan toe bent en kunnen er geen onverwachte kosten om de hoek komen kijken. Dit is vaak wel het geval als je je goederenopslag zelf regelt. Het uitbesteden van je goederenopslag zorgt financieel voor een vooruitgang binnen je onderneming omdat je niet voor onverwachte uitgaven kunt komen te staan en je altijd een vast maandbedrag betaald. 

Ben jij opzoek naar een goederenopslag? Ga dan naar https://www.nabuurs.nl/goederenopslag/ voor meer informatie over het opslaan van goederen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*