Waar moet een goede boxspring aan voldoen?

Waar moet een goede boxspring aan voldoen?
januari 10, 2023 Richard

Wanneer je een boxspring gaat kopen, is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Een bed is een hele investering en moet daarom wel goed zijn. De eisen waar een goede boxspring aan moet voldoen, die lees je hier. Zo weet je zeker dat je de juiste koopt!

De juiste hoogte

Een goede boxspring heeft de juiste hoogte voor jouw lichaam; dat is één van de voordelen ten opzichte van een gewoon bed. Deze hoogte wordt de instaphoogte of lighoogte genoemd, wat de afstand tussen de grond en het matras betreft. Een goede instaphoogte zorgt ervoor dat je jouw knieën en rug minder belast. Om de juiste hoogte te bepalen, moet je rekening houden met de hoogte van de poten, de bedbodem en het matras. In sommige gevallen kun je het beste kiezen voor een verstelbare boxspring, zeker als je samen met je partner een bed uitkiest. Zo geniet je allebei van een bed met de juiste hoogte.

Een goede ventilatie 

Het is belangrijk dat je boxspring goed ventileert. Dat is afhankelijk van het materiaal van de boxspring en het matras. Zo zijn er matrassen die erop gemaakt zijn om een bed beter te laten ventileren, zoals koudschuim en Talalay Latex. Beiden zorgen ervoor dat vocht beter opgenomen wordt, waarbij Talalay Latex ook nog specifiek gemaakt is voor mensen die het ‘s nachts warm hebben en zweten. Dankzij goede ventilatie gaat jouw boxspring bed lang mee en geniet je ook langer van jouw matras, een comfortabele temperatuur in bed en een goede nachtrust.

Het matras en de matrastopper

Een ander belangrijk onderdeel van de boxspring: een matras met een goede vering. De juiste vering zorgt ervoor dat jouw lichaam goed op het bed rust en je uiteindelijk lekkerder slaapt. Een populair matras is het matras met pocketvering; de metalen springveren bewegen afzonderlijk mee met je lichaam. Hierdoor creëert het matras een zeer goede ondersteuning voor je lichaam, zodat je zonder pijn of andere lichamelijke klachten wakker wordt. Een laatste tip: investeer in een matrastopper. Niet alleen blijft je matras langer schoon, het zorgt ervoor dat je iets hoger ligt en dit kan je slaapcomfort vergroten.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*