Voel je veilig met een houten tuinpoort

Voel je veilig met een houten tuinpoort
oktober 15, 2020 Richard

Een houten tuinpoort is tegenwoordig geen overbodige luxe meer. Steeds vaker hoor je berichten over inbrekers of ongenode gasten in de tuin. Dat wil je absoluut niet. Een houten tuinpoort zorgt voor privacy en een gevoel van veiligheid. Je kunt je tuin volledig afsluiten en een ongenode gast zal zeker moeite moeten doen om de tuin binnen te dringen. Dat is gelukkig vaak te veel moeite en daarom zullen deze gasten jouw woning overslaan. Daarnaast biedt een houten tuinpoort nog meer voordelen.

Volledige afsluiting van je tuin

Een houten poort is de sleutel van een compleet afgesloten tuin. Niet alleen is dat handig om ongenode gasten buiten te houden, ook voor de veiligheid van je kinderen en huisdieren is dit een enorme vooruitgang. Kinderen kunnen rustig buiten spelen. De bal kan de straat niet oprollen en kleine kinderen kunnen niet zomaar weglopen. Hetzelfde geldt voor huisdieren. Ook je hond blijft in je tuin. En moet je even naar de keuken om wat te pakken? Dan ga je met een veilig gevoel die kant op; ze kunnen niet zomaar de straat op rennen!

Meer privacy

Een ander belangrijk voordeel van een houten tuinpoort, betreft de privacy. Doordat je jouw tuin kunt afsluiten, kun je rustig ongestoord in je tuin een boekje lezen, zonnen of misschien wel zwemmen in het zwembad. Ga voor een dichte tuinpoort wanneer je niet wilt dat voorbijgangers naar binnen gluren. Maar wil je niet volledig afgesloten zijn van de straat en buurt, dan kun je uiteraard ook een andere soort tuinpoort maken of laten maken.

Strak en natuurlijk design

Een houten poort geeft je tuin een strakke, maar vooral natuurlijke uitstraling. Het hout past uitstekend in een landelijke omgeving, maar kan ook een mooie toevoeging zijn aan een stadstuin. Een houten poort is daarnaast ook behoorlijk sterk. Hij kan tegen een stootje en is goed weerbestendig. Dat moet uiteraard ook, met het vreemde klimaat in ons land.

De poort zelf plaatsen of laten plaatsen

Wanneer je voor een houten tuinpoort gaat, kun je ervoor kiezen deze zelf te plaatsen of voor de plaatsing een bedrijf in te huren. Uiteraard bespaar je vele euro’s wanneer je zelf aan de slag gaat, maar misschien ben je wel niet zo handig. Vaak kun je bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in houten tuinpoorten de poort helemaal op maat laten maken. En daar hoef jij dan helemaal niets voor te doen. Dat is natuurlijk wel erg gemakkelijk!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*