Hoe plaats je grote bomen in een bloembak in de tuin?

Hoe plaats je grote bomen in een bloembak in de tuin?
mei 31, 2022 Richard
bloembak

Een mooie boom is fraai voor elke tuin. Maar kun je deze in een plantenbak plaatsen ? En welk materiaal en uiteraard is de beste keus? Dit zijn zeker de eerste vragen die in je opkomen. Ik geef hieronder tips en uitleg over cortenstaal plantenbakken zonder bodem voor het plaatsen van grote bomen in je tuin. Denk je dat cortenstaal plantenbakken bij jouw tuin zou passen?

Wat is cortenstaal:

Cortenstaal is een metaalsoort met een roestig bruin uiterlijk. De roest laag is de beschermlaag tegen zuurstof van buitenaf. Daardoor kan er geen zuurstof bij het cortenstaal komen. Een cortenstalen bloembak wordt dus niet dunner en kan dus nooit doorroesten. Een cortenstalen plantenbak is daardoor onderhoudsvrij en erg duurzaam. Vergeet niet: je moet wel de beplanting in de bloembak af en toe water te geven. Cortenstaal is bij productie een zwart metaal. Als het cortenstaal buiten in je tuin in aanraking komt met luchtvochtigheid treedt de eerste roestvorming op. De plantenbak is na circa vijf maanden in de tuin geheel geroest en heeft dan de bruin, oranje kleur. Cortenstalen bakken zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er vierkanten, ronde en rechthoekige plantenbakken in diverse afmetingen beschikbaar. Kleine plantenbakken van 40 x 40 x 40 cm tot hele grote van 200 x 200 x hoog 80 cm. En diverse afmetingen ertussen in. Maar ook plantenbakken zonder bodem of verrijdbare bloembakken met wielen. Voor elk wat wils dus.

Cortenstalen plantenbakken zonder bodem:

Als je grotere bomen in de tuin wilt plaatsen in een plantenbak dan kun je kiezen voor een cortenstaal plantenbak zonder bodem. Als de plantenbak geen bodem heeft kunnen de wortels van je beplanting dieper wortelen in de aarde. De rand en de hoeken van deze plantenbakken zijn extra verstevigd zodat de cortenstalen plantenbak zonder bodem toch erg stevig en duurzaam in je tuin geplaatst kan worden.

Creëert sfeer in de tuin met cortenstalen bloembakken:

Sfeer, warmte, knus, dit zijn dé termen welke je in jouw tuin wilt uitstralen. Sfeer creëren in de tuin doe je eenvoudig door de juiste bloembakken te plaatsen. Door de vele verschillende afmetingen bepaal je zelf welke uitstraling je jouw tuin wil geven. Er zijn dus zoveel vormen en maten plantenbakken beschikbaar dat je altijd de juiste plantenbak voor jouw tuin zult vinden. De uitstraling van de kleur roest van de cortenstalen bloembakken geeft jouw tuin een warme, gezellige en natuurlijke uitstraling.

Showroom cortenstalen plantenbakken:

TuinExtra heeft een groot assortiment cortenstalen bloembakken in de webshop en in de showroom in Kaatsheuvel (Noord-Brabant). En alle bloembakken worden gratis thuis afgeleverd in Nederland of België. Maar TuinExtra heeft ook een ruim assortiment brievenbussen en buitenverlichting. Wil je meer weten over cortenstalen bloembakken, dan is TuinExtra een bezoek meer dan waard.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*