Hoe word je een hovenier?

Hoe word je een hovenier?
februari 23, 2022 Richard
plantje

Hovenier of groenverzorger is een beroep dat veel voordelen heeft. Een van de belangrijkste pluspunten van het hoveniers beroep is dat je je creativiteit de vrije loop kunt gaan. Fijn is ook dat je altijd lekker in de natuur bezig bent, om tuinen te ontwerpen of mooier te maken. Verder is een pluspunt van hovenier worden dat je altijd verzekerd bent van werk. Er is namelijk een behoorlijk tekort aan deze beroepsgroep. Dit klinkt allemaal goed. Maar: hoe word je precies hovenier in Dongen of in een andere plaats cq. omgeving? Welke opleiding heb je daarvoor nodig en wat moet je hiervoor doen? Lees snel verder om het antwoord op deze vragen te ontdekken!

Een speciale beroepsopleiding volgen tot hovenier

De beste manier om hovenier te worden, is natuurlijk door een speciale beroepsopleiding die hiervoor zijn ontwikkeld, te volgen en succesvol af te ronden. Via internet is er voor mensen die graag hovenier in Dongen of ergens anders veel te vinden aan opleidingen. Zowel via MBO-instellingen, maar ook via andere praktijkopleidingen kun je jezelf laten (om)scholen richting het hoveniers beroep. Qua werk hoef je in elk geval niet bang te zijn dat je straks zonder zit. Er is namelijk werkgelegenheid genoeg in de groenvoorziening en tuinsector. Een 100 procent baangarantie is natuurlijk nooit te geven. Maar de kans dat je straks zonder werk komt te zitten als opgeleide hovenier is echt minimaal.

Zonder opleiding hovenier worden? Gelukkig kan het!

Veel mensen denken dat je om hovenier te worden altijd een specifieke beroepsopleiding moet volgen. Maar niets is minder waar. Tegenwoordig kun je ook, gewoon vanuit je stoel thuis, via internet een cursus volgen om je te bekwamen als hovenier. Er worden door diverse opleiders in Nederland speciale thuisstudies aangeboden. Hierdoor kun je gemakkelijk vanuit huis een cursus volgen en straks als hovenier aan de slag.

Zorg dat je praktijkervaring opdoet

Het beste is uiteraard om een vakgerichte opleiding te volgen wanneer je als hovenier aan de slag wilt. Je bent dan verzekerd van de juiste vaardigheden en praktische kennis om je vak goed te kunnen uitoefenen. Zorg er bij het volgen van een thuisstudie voor dat je in de praktijk als hovenier in Dongen de nodige ervaring opdoet. Bijvoorbeeld ’s avonds of in het weekend.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*