Vochtprobleem in huis, wat nu?

Vochtprobleem in huis, wat nu?
mei 8, 2020 Richard

Is het je opgevallen dat je de nodige vochtproblemen hebt in huis? Dan is het belangrijk zo snel mogelijk de vochtproblemen te laten oplossen door Alpha Vochttechniek. Voor het oplossen van vochtprobleem is het niet verstandig dit zelf op te pakken tenzij je beschikt over de nodige kennis en kunde. Anders is het belangrijk altijd een expert in te schakelen.

Vinden van het vochtprobleem

Voor het oplossen van het vochtprobleem is het belangrijk eerst de oorzaak van het probleem te vinden. Dit wordt altijd gedaan in de analyse of het onderzoek. Dit doen sommige specialisten gratis en op basis hiervan leveren ze een offerte op maat. Het is uiteraard mogelijk om dit door meerdere experts te laten uitvoeren en meerdere offertes op te vragen. Laat je hierbij echter niet verblinden door de prijs. Het gaat om de kwaliteit. Zo kiezen sommige organisaties ervoor alleen het probleem tijdelijk op te lossen, waar anderen ervoor kiezen om het probleem volledig op te lossen.

Verschillende vochtproblemen

Bij het zien van vocht kan dit verschillende oorzaken hebben. Het zijn vaak dezelfde soort vochtproblemen die terugkomen:

Optrekkend vocht: dit type komt voornamelijk voor in de muren van wat oudere huizen. Deze huizen zijn vaak niet voorzien van een waterkering en zal bij de stijging van het grondwaterpeil problemen veroorzaken.

Doorslaand vocht: dit komt alleen voor in gemetselde constructies. Het vocht van buiten dringt dan door in de gemetselde buitenmuren. Doorslaand vocht is daarom ook gemakkelijk te herkennen na een regenbui.

Vocht in de kelder of kruipruimte: wanneer de kelder of kruipruimte niet voldoende wordt geventileerd zal het sneller vochtig worden. Dit wordt dan ook automatisch een broedplaats voor schimmels. Het is dus belangrijk om dit vochtprobleem zo snel mogelijk op te lossen. Wanneer dit niet gebeurd kan het ook grote gevolgen hebben voor de gezondheid.

Schimmel verwijderen: om schimmel te kunnen verwijderen is het belangrijk eerst dus de oorzaak dat de schimmel er überhaupt heeft kunnen groeien wordt weggenomen. Dit kan om elk van bovenstaande vochtproblemen gaan. Daarna kan het ook de schimmel daadwerkelijk worden verwijderd.

Vragen omtrent vochtproblemen?

Weet je niet precies om welk type vochtprobleem het gaat? Dan is het verstandig direct een specialist in te schakelen voor een vrijblijvende probleemanalyse. Dan wordt direct de ernst van het probleem duidelijk. Vaak is het beter, wanneer je er ook daadwerkelijk vroeg bij bent het ook direct te laten oplossen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*