Vloerplaat kachel plaatsen

Vloerplaat kachel plaatsen
juni 24, 2022 Richard

Het belangrijkste doel van het gebruik van een vloerplaat onder een houtkachel is om je brandbare vloer te beschermen tegen de hitte. De warmte die door je kachel wordt geproduceerd, kan bij herhaaldelijk gebruik je mooie vloer beschadigen. Een vloerplaat dient als een barrière tussen de onderkant van je kachel en de vloer. De vloerplaat kachel laat geen warmte door en zo beschadigt de onderliggende vloer niet. De vloerplaat fungeert daarnaast als afbakeningsgebied, zodat je geen brandbare voorwerpen zoals stoelen en gordijnen in de directe omgeving plaatst. De vloerplaat moet ook hete rondvliegende brokstukken of gloeiende sintels opvangen die je vloer kunnen beschadigen. De vloerplaat moet alle zijden van de kachel uitsteken om de hitte tegen te houden.

Vloerplaat voor een houtgestookte kachel

Houtkachels zijn aantrekkelijk en een van de meest charmante manieren om je huis zelfs op de koudste nachten warm te houden. Veel mensen verkiezen houtkachels boven open haarden omdat ze efficiënter en aantrekkelijker zijn voor het oog. Het volgen van de bouw- en veiligheidseisen is van cruciaal belang als het gaat om het installeren van een houtkachel. Door een vloerplaat rond de kachel te plaatsen, bescherm je jezelf en je gezin tegen de kans op materiële schade op het moment dat de kachel brandt. Een stalen vloerplaat is ideaal om je houtkachel op te installeren. Ze zien er geweldig uit onder vrijstaande kachels, maar ook onder hoek-kachels met houtopslag of sokkels. Wie zegt dat een vloerplaat alleen kan worden gebruikt voor kachels in huis? Ze kunnen ook onder een tuinkachel geplaatst worden om de stenen of planken van je terras te beschermen.

Een vloerplaat van gehard glas kiezen

Vloerplaten voor kachels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen om je bestaande ontwerp aan te vullen. Ze zijn altijd gemaakt van hoogwaardige componenten. Ze zullen een vleugje schoonheid en verfijning aan je interieur toevoegen. Traditionele openhaarden en kachels kunnen door een vloerplaat te installeren ook op houten vloeren en vloerbedekking geplaatst worden. Vloerplaten van gehard glas zijn gemaakt van speciaal hittebestendig veiligheidsglas dat een gereguleerde thermische of chemische verwerking heeft ondergaan. Het hardingsproces comprimeert het oppervlak van het glas terwijl het binnenste gedeelte wordt gespannen. Het resultaat is aanzienlijk sterker dan gewoon glas. Volledig gehard glas is wel vier tot zes keer sterker dan dubbel glas. Dit type glas wordt gebruikt wanneer veiligheid en sterkte sleutelfactoren zijn. Het is bestand tegen het gewicht en de hitte van je haard.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*