Tips voor het verkopen van je huis

Tips voor het verkopen van je huis
juni 16, 2020 Richard

Bij het verkopen van je huis komt erg veel kijken. Om dit proces in goede banen te leiden, hebben wij enkele tips voor je op een rij gezet! Een huis dat te lang te koop staat kost immers alleen maar geld.

Tip 1: De juiste vraagprijs bepalen

Een veelgemaakte fout bij het verkopen van een huis is het hanteren van een verkeerde vraagprijs. Bij een te hoge vraagprijs zal het erg moeilijk worden om kopers te vinden. Wanneer de vraagprijs echter te laag is loop je weer een hoop geld mis. Het is dus van belang een passende vraagprijs te hanteren. Het inschatten van de vraagprijs is echter geen eenvoudige klus. Doe dit dus niet zelf, maar laat dit doen door een erkend NVM-taxateur. Zo kun je bijvoorbeeld je woning laten taxeren in Roosendaal door Van der Eijken Makelaardij.

Tip 2: Huis opruimen

Niet iedereen houdt van opruimen. Toch zul je je woning op moeten ruimen als je deze wilt verkopen. Enerzijds voor de verkoop foto’s die gemaakt moeten worden, en anderzijds voor bezichtigingen. Wanneer je huis een rommel is, ziet het er voor potentiële kopers namelijk een stuk onaantrekkelijker uit! Ook zorgt opruimen voor meer ruimte, waardoor je woning voor de koper dus meteen een stuk groter lijkt! Zorg er tijdens het opruimen voor dat de woning een neutrale uitstraling krijgt. Heb je bijvoorbeeld hele opvallende voorwerpen in de kamer staan, berg die dan tijdelijk even op. Wat jouw smaak is, hoeft niet de smaak van de potentiële koper te zijn. Je wilt kopers tenslotte niet afschrikken!

Tip 3: Geur

Komen er potentiële kopers bezichtigen? Zorg er dan voor dat je woning lekker ruikt. Doe dit echter niet met teveel luchtverfrisser of parfum. Let ook op met geur van bloemen en huisdieren. Potentiële kopers kunnen hier namelijk allergisch voor zijn! Het beste is dus om alles goed open te zetten zodat het flink door kan luchten overal. Vaak ben je zelf zo gewend aan de geur in je huis dat je het niet meer ruikt. Dit betekent echter niet dat bezichtigers ook niks ruiken!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*