Tips voor een onderhoudsarme tuin

Tips voor een onderhoudsarme tuin
november 10, 2020 Richard
onderhoudsarme tuin

Bijna iedereen houdt van een mooie tuin. Niet iedereen houdt echter van tuinieren. Met het bijhouden van een tuin kun je namelijk behoorlijk wat tijd kwijt zijn. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. In dit artikel geven we namelijk tips voor het aanleggen van een onderhoudsarme tuin!

Betegeling

Veel mensen die niet van tuinieren houden kiezen voor een tuin met veel tegels. Op het eerste gezicht denk je misschien dat tegels geen onderhoud nodig hebben. Dit is echter niet altijd het geval. Op sommige tegels komt namelijk naar verloop van tijd een groene aanslag. Deze aanslag ontstaat door een combinatie van nattigheid en weinig zon. Dergelijke aanslag is niet alleen lelijk, het zorgt er ook voor dat tegels erg glad worden. Deze groene aanslag zul je dus af en toe moeten verwijderen. Dit klusje duurt echter langer dan je zou denken. De aanslag kan namelijk erg hardnekkig zijn. Om te voorkomen dat je te maken krijgt met een groene laag op je tegels kun je allereerst kijken naar het type tegels. Aanslag groeit namelijk op bepaalde tegels veel makkelijker dan bij andere tegels. Daarnaast kun je preventief een middeltje op je tegels smeren. Dit zorgt ervoor dat aanslag moeilijk kan groeien. Het af en toe aanbrengen van dit middeltje is een stuk eenvoudiger dan het verwijderen van de groene aanslag!

Planten

Ondanks dat veel mensen tegenwoordig kiezen voor een tuin met veel tegels, kunnen wat planten niet ontbreken in een tuin. Wederom is het belangrijk welke keuzes je maakt. Zo heeft de ene plant veel onderhoud nodig en de andere plant juist niet. Een beukplant is een voorbeeld van een plant die erg weinig onderhoud nodig heeft. Daarom wordt deze plant vaak gebruikt om een haag mee te vormen. Een beukenhaag van beukplanten snoeien is het enige wat je hoeft te doen qua onderhoud! Verder hoef je er het hele jaar door amper iets aan te doen. Het is ook verstandig om veel dezelfde soort planten weg te zetten. Zo kun je deze allemaal in één keer tegelijk onderhouden, in plaats van dat iedere plant een ander soort aanpak nodig heeft. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*