Schanskorven plaatsen? Dit moet je weten

Schanskorven plaatsen? Dit moet je weten
januari 22, 2020 Richard
Schanskorf

Is jouw erfafscheiding aan vervanging toe en is de keuze gevallen op schanskorven? Schanskorven vormen een prachtige, robuuste erfafscheiding en passen dankzij het grote aanbod aan breukmaterialen in allerlei verschillende stijlen tuinen. Om lang van jouw schanskorven te kunnen genieten, is het echter wel van groot belang dat ze op de juiste wijze geplaatst worden. Wij vertellen je alles wat je moet weten over schanskorven plaatsen.

Het belang van kwalitatief hoogwaardige schanskorven

Om lang van jouw schanskorven te kunnen genieten is het belangrijk dat je schanskorven koopt die voldoen aan hoge eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Het aanbod op het gebied van schanskorven is groot, maar niet alle schanskorven voldoen aan strenge eisen op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Het is aan te raden om niet voor de meest goedkope schanskorven te gaan, aangezien deze schanskorven vaak vervaardigd worden uit goedkope staalmatten. Hierdoor gaan de korven sneller roesten en is de kans op uitbuiken groter. Daarnaast loop je het risico dat de vulling na verloop van tijd naar buiten komt zetten, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Bestel jouw schanskorven altijd bij een specialist en informeer voordat je een bestelling plaatst altijd naar de materialen die gebruikt worden om de schanskorven te maken. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Schanskorven zelf plaatsen

Wanneer de schanskorven geleverd zijn, kan er worden gestart met het plaatsen. Het plaatsen van schanskorven kan je zelf uitvoeren, mits je een beetje handig bent. Bij het plaatsen van de schanskorven is het belangrijk dat je een goede fundering aanlegt. Door een rechtopstaande steigerbuis in de fundering te verwerken en de schanskorven daar overheen te schuiven, zorg je voor optimale versteviging en is de kans op scheefzakken en omwaaien zo klein mogelijk. Wil jij een lange rij schanskorven plaatsen? Dan is het aan te raden om de schanskorven aan elkaar te bevestigen. Hierdoor voorkom je kieren en staan alle schanskorven netjes op één rij. Na het plaatsen van de schanskorven kan je beginnen met het vullen. Het vullen van de schanskorven wordt met de hand uitgevoerd. Hierdoor komen de breukmaterialen zo netjes mogelijk in de schanskorven te liggen en kan je bovendien een stevige, stabiele wal creëren.

Schanskorven plaatsen uitbesteden aan een hoveniersbedrijf

Heb jij geen ervaring met schanskorven plaatsen? Dan is het aan te raden om deze werkzaamheden uit te besteden aan een ervaren hoveniersbedrijf. Door het schanskorven plaatsen uit te besteden aan een hovenier weet je zeker dat jouw schanskorven op de juiste wijze geplaatst worden en kan jij jarenlang genieten van een prachtige erfafscheiding.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*