Je hebt een pvc-vloer, hoe onderhoud je deze vloer?

Je hebt een pvc-vloer, hoe onderhoud je deze vloer?
februari 10, 2020 Richard
Laminaat

Je bent van plan een pvc-vloer te kopen of je hebt al een pvc-vloer. Hoe houd je dit schoon? Hoe zorg je ervoor dat de vloer voor een langere tijd goed blijft. Lees hier hoe je beschadigingen kunt voorkomen en hoe je de vloer mooi schoon kunt houden. 

Hoe maak je de pvc-vloer dagelijks schoon? 

Allereerst wordt stof verwijdert doormiddel van de stofzuiger. Ga je met water de vloer schoonmaken vanwege vuil zoals modder? Zorg dan dat het water niet te warm is. Dat is niet goed voor pvc. Zorg ook dat er zo weinig mogelijk water gebruikt wordt bij het schoonmaken. Te veel water is ook slecht voor de vloer. Je kunt eventueel nog een reinigingsmiddel toevoegen, zorg dat dit pH-neutraal is.  Het belangrijkste is dat je de vloer niet in contact laat komen met vettige schoonmaakmiddelen. Gebruik nooit chloor voor de vloer, dit tast de beschermlaag van het pvc sterk aan. 

Wanneer een opknapbeurt aan de vloer plegen? 

Het is verstandig om ongeveer één keer per jaar de vloer goed schoon te maken en te onderhouden. Dit is vooral noodzakelijk als er veel modder of zand mee naar binnen wordt gedragen en de vloer intensief gebruikt wordt. Polish de PVC vloer daarom jaarlijks goed. Ook kun je de beschermlaag versterken door een vloerenspecialist in te schakelen. Dit voorkomt toekomstige krassen en deuken. 

Hoe voorkom je schade? 

Je kunt schade op meerdere manieren voorkomen. Het begint bij het uitdoen van schoenen in huis. Dit zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk zand en modder naar binnen komt. Modder en zand schuurt aan de vloer en tast dus de beschermlaag aan. Verder is het handig om bij plantenpotten een schaaltje onder de bak te zetten. Je wilt niet dat het water in de vloer trekt en er hierdoor kringen in de vloer ontstaan. Daarnaast kun je als er drinken gemorst wordt het beste zo snel mogelijk een doekje pakken, zo trekt het niet in de vloer. Dit is zowel bij een pvc als bij laminaat Als laatst kun je bescherming onder de poten van tafels, stoelen en banken plaatsen zodat dit de vloer niet beschadigd.  

 Op zoek naar een laminaat aanbieding? Kom eens langs in de showroom van Luxury Floors in Kampen! Of bezoek de website voor allerlei verschillende soorten laminaat.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*