Janseninstallatie

Janseninstallatie
november 9, 2022 Richard

In de webwinkel van Janseninstal, www.janseninstalshop.nl, kunt u terecht voor allerlei apparaten en componenten voor in de woning op de volgende terreinen:

  • Verwarming Cv-ketels, thermostaten, vloerverwarming, pelletkachel, warm water en haarden van Qlima.
  • Sanitair Voor in het toilet, bad/douche, wastafel/fontein, kranen en waterontharder.
  • Elektra Installatiekasten en vorst-/verwarmingslint.
  • Ventilatie Dakventilator, luchtventielen, ventilator voor toilet/douche, centrale afzuigcomponenten en filters

Naast de genoemde apparaten/componenten zijn er binnen de afzonderlijke groepen ook installatiematerialen en -componenten te krijgen. Hoewel men zonnepanelen zou kunnen indelen bij de groep elektra en een warmtepomp een apparaat is dat voor verwarmingsdoeleinden wordt gebruikt, zijn dat aparte groepen geworden.

Installatietechniek

Bij de onstallatietechniek gaat het om het samenstellen van complete systemen uit individuele componenten/apparaten. Zo bestaat een vloerverwarmingssysteem uit vele componenten, eventueel van verschillende merken, die na te zijn geïnstalleerd een volledig werkend geheel vormen. Het onderhoud aan een installatie rekent men ook tot de onstallatietechniek. De onstallatietechniek strekt zich uit over heel veel terreinen. We beperken ons hier echter tot gebouwen en met name woningen.

Honeywell zoneklep

Bij vloerverwarming kan men een zonesysteem toepassen. Dan worden een of meerdere ruimten tot een zone gemaakt, die in grote lijnen losstaat van andere zones in hetzelfde gebouw. Iedere zone krijgt zijn eigen systeem voor de temperatuurregeling. De instelling daarvan bestuurt thermostatische afsluiters voor de warmteleidingen door de vloer. Er is een centraal toestel voor de verwarming van het water, meestal een cv-ketel wordt gebruikt. Een goede zoneregeling zorgt ervoor dat er geen verwarming van water plaatsvindt als daar in geen van de zones behoefte aan is. Janseninstal biedt componenten voor zoneregelingen, waaronder een Honeywell zoneklep, die de stroming van warm water door een zone regelt.

 

Inventum boiler 80 liter

Janseninstal biedt warmwaterboilers van het Nederlandse merk Inventum, zoals de DUO Ecolectric boiler 80 L Smart 1200W/2400W. Dat is een intelligente elektrische boiler die zich aanpast aan het soort gebruik. Die zelflerende capaciteit levert al gauw een energie besparing op van 10% ten opzicht van standaard boilers.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*