Een verwarming en koeling in één

Een verwarming en koeling in één
juni 12, 2023 Richard

Verkoeling in de zomer en verwarming in de winter, wie wil dat nou niet? Kijk daarom eens naar een airco. Dit krijgt dit beide voor elkaar. Een mooi model airco is een monoblock airco. Dit is een airco waarbij je geen buitenunit hebt. De motor van de airco zit namelijk ingebouwd in het binnendeel. Dit heeft bepaalde voor- en nadelen. Een airco dat wel een buitendeel heeft wordt een split unit airco genoemd. Hierbij hangt er aan de buitenkant van het huis vaak een grote motor. Ook dit kan voordelen hebben, maar dit staat wel minder mooi. Welke airco bij jou past, is dus geheel aan jou zelf.

Wat is handig aan een monoblock airco?

Voordat je een keuze maakt voor de monoblock airco, wil je natuurlijk wel weten wat precies de voordelen zijn. Het eerste voordeel van de monoblock airco, is dat de motor ingebouwd zit in het binnendeel. Dit is handig, omdat het kosten en ook ruimte bespaart. Daarnaast kun je een monoblock airco gemakkelijk installeren. Je hoeft dus niet in de zomer, enorm lang op je airco te wachten, als er geen specialist beschikbaar is. Je kan het namelijk gewoon zelf doen. Tot slot is een monoblock airco ook energiezuiniger dan andere airco’s. De monoblock airco’s hebben namelijk allemaal energielabel A of hoger.

Niet alleen maar voordelen

In een beslissing spelen ook de nadelen mee. En helaas heeft de monoblock airco toch ook een aantal nadelen. Zo is hij namelijk niet voor iedere ruimte geschikt. Een monoblock airco moet namelijk op een buitenmuur worden geplaatst. Dit is in veel woonhuizen geen probleem, maar inpandig, op een kantoor bijvoorbeeld, is een monoblock dus geen optie. Daarnaast hebben monoblock airco’s niet voldoende vermogen om enorme ruimtes te verkoelen en verwarmen. Dit zal vooral voor restaurants en kantoortuinen een probleem zijn. Ook maken monoblocks iets meer geluid, omdat de motor van de airco zich binnenshuis bevindt.

Hoe werkt verwarmen middels een airco?

Airco’s kunnen niet alleen voor verkoeling zorgen, maar kunnen de ruimte ook behoorlijk verwarmen. Bovendien heb je hier geen gas voor nodig, wat voor veel mensen een voordeel is. Al helemaal met de bizar hoge gasprijzen van de afgelopen tijd. Monoblock airco’s werken via een warmtepomp principe, waardoor ze dus geen gas nodig hebben. Echter daalt het verwarmend vermogen van de airco als de buitentemperatuur ook daalt, niet ideaal dus. Gelukkig zijn hier wel oplossingen voor. Zo kun je bijvoorbeeld extra verwarmend vermogen laten inbouwen in jouw airco.

De voordelen van een Innova airco

Ben je er al van overtuigd dat je een airco wilt, maar weet je nog niet precies welke? Kijk dan eens naar het merk Innova, of vraag één van de vele Innova airco specialisten om hulp. Een innova airco heb je in twee soorten, de split unit en de monoblock. Echter, bij de split unit, heb je te maken met die buitenunit. Bovendien is het geluidsprobleem bij een Innova monoblock airco niet zo’n ding, omdat ze ingebouwde geluiddemping bevatten. Daarnaast kun je de monoblock op verschillende hoogtes in de muur plaatsen. Je kiest dan gewoon een plek die jou het beste lijkt. Heb jij jouw geschikte airco al gevonden?

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*