Een nieuwe tuin aanleggen? Zo pak je het aan

Een nieuwe tuin aanleggen? Zo pak je het aan
januari 22, 2020 Richard
Tuin aanleggen

Kan jouw tuin wel een opknapbeurt gebruiken en wil jij een nieuwe tuin aanleggen? Het (opnieuw) aanleggen van een tuin is een behoorlijke klus waar veel bij komt kijken. Om jou een handje te helpen hebben wij alle stappen van het aanleggen van een tuin voor je op een rijtje gezet.

Inspiratie opdoen

Voordat je kunt beginnen met het ontwerpen van jouw nieuwe tuin, is het aan te raden om inspiratie op te doen. Bezoek een paar showtuinen, ga op bezoek bij een aantal tuincentra om meer te leren over beplanting en de verschillende mogelijkheden in de tuin en ga online op zoek naar tuinen die je mooi vindt. Platforms zoals Pinterest of Instagram kunnen een bron van inspiratie vormen en ervoor zorgen dat je uiteindelijk een tuin ontwerpt die helemaal bij jou en jouw wensen past.

De ontwerpfase

Nadat je inspiratie hebt opgedaan en op de hoogte bent van de laatste trends en mogelijkheden, is het tijd om jouw nieuwe tuin te ontwerpen. Het is aan te raden om meerdere ontwerpen op te stellen, zodat je over vergelijkingsmateriaal beschikt. Uit deze proefontwerpen stel je uiteindelijk een definitief ontwerp op.

Materialen bestellen

Als het ontwerp definitief is kan je starten met het opstellen van een materialenlijst. Aan de hand van het definitieve ontwerp stel je een lijst op met alle materialen die je nodig hebt. Houd er bij het opstellen van een materialenlijst rekening mee dat er tijdens het aanleggen hier en daar wat kan beschadigen of kapot kan gaan. Bestel daarom van dingen zoals bestrating en bepaalde, kwetsbare soorten beplanting iets meer dan je daadwerkelijk nodig hebt.

Het aanleggen van de nieuwe tuin

Wanneer alle materialen geleverd zijn, kunnen de werkzaamheden worden gestart. Voordat je een nieuwe tuin aan kunt leggen, moet eerst de oude tuin worden leeggehaald. De materialen uit de oude tuin kunnen worden afgevoerd naar de gemeentelijke vuilstort, maar het is ook mogelijk om sommige gedeeltes van de oude tuin opnieuw te gebruiken in de nieuwe tuin. Als de tuin leeg is, kan er worden gestart met het aanleggen van de nieuwe tuin. Bij het aanleggen van een nieuwe tuin kan je het beste de hulp inroepen van een aantal handige kennissen en vrienden. Zo hoef je niet alles alleen te doen en ben je niet weken bezig met het aanleggen van de nieuwe tuin.

Tuinaanleg uitbesteden aan een hovenier in Hoogeveen

Heb jij twee linkerhanden of ontbreekt het je aan de tijd om jouw tuin opnieuw aan te leggen? Dan is het aan te raden om het ontwerpen en aanleggen van de tuin uit te besteden aan een professioneel hoveniersbedrijf. Een hovenier in Hoogeveen of een andere plaats bij jou in de buurt kan jouw nieuwe tuin voor jou ontwerpen en aanleggen, waardoor jij volledig ontzorgd wordt. Het ontwerp en de aanleg van jouw nieuwe tuin is bij een hovenier in Hoogeveen in goede handen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*