Zelf je pizza samen stellen

Zelf je pizza samen stellen
juli 2, 2021 Richard
pizza

Vrijwel iedereen ter wereld vindt pizza lekker. Waar je ook komt, je kunt altijd wel een goede pizzeria vinden. Maar nog lekkerder en leuker is het om zelf een pizza samen te stellen en te maken. Dit kun je onder andere doen met producten op maat van montepizzacrust.com/nl/. Hieronder gaan we de belangrijkste stappen bekijken waarmee je jouw eigen pizza op maat maakt.

Pizzadeeg maken

De eerste stap is natuurlijk het maken van pizzadeeg. Zelf deeg maken voor een pizza is absoluut niet moeilijk. Je pakt de juiste ingrediënten, kneed ze door elkaar en laat het deeg vervolgens even een uurtje met rust. Daarna hoef je het alleen maar uit te rollen en naar jouw wensen te vormen. Eigenlijk heb je hiervoor een deegroller nodig.

De saus

Vervolgens ga je verder met het maken van de saus. Het beste kun je dit doen terwijl het deeg ligt te rijzen. Je hebt hierbij uiteraard tomaten nodig. Hierbij kun je dan nog wat knoflook, kruiden en olijfolie doen. Als je hier geen zin in hebt kun je ook lekkere pizzasaus op verschillende plekken kopen. Nog makkelijker, maar wel net iets minder lekker.

De toppings

Nu kun je jouw pizza beleggen met verschillende toppings. Wat je erop legt is geheel naar eigen smaak in te vullen. Je kunt kiezen uit verschillende kazen, groenten, worsten, vis of vlees. Net wat jij lekker vindt. Wel zijn er aantal zaken die je altijd moet doen. Beleg nooit teveel dingen op je pizza, daar wordt hij slap van. Zorg dat je geen vochtige dingen op je pizza legt, want ook daar wordt je pizza slap van. Je sluit altijd af met het strooien van kaas over de pizza. Je kunt dit ook als eerste doen, maar wanneer je dit als laatste doet wordt dit vaak als het lekkerst ervaren.

De laatste dingetjes

Tot slot moet je er nog wat kruiden overheen doen en de pizza natuurlijk in de oven zetten. Zorg ervoor dat je de pizza precies lang genoeg in de oven legt. Hij moet helemaal goed zijn, maar zeker niet verbrandt. Gemiddeld moet een pizza 6-12 minuten in de oven. Vervolgens hoef je hem alleen nog maar lekker op te eten.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*