5 handige tips voor het aanleggen van een nieuwe tuin!

5 handige tips voor het aanleggen van een nieuwe tuin!
januari 29, 2020 Richard

Wanneer je een lange werkdag achter de rug hebt gehad wil je graag snel naar huis toe. Nadat je thuis bent gekomen van deze lange dag waarvan de uren erg langzaam voor je gevoel gingen. Je bent nu eindelijk thuis, je eet wat en gaat hierna rustig relaxen. Het is bedtijd en je maakt jezelf klaar om te gaan slapen en kruipt lekker het warme bed in. In de ochtend word je weer wakker. De zon schijnt en het beste is nog eens dat het weekend is! Doordat de zon lekker schijn en het warm is wil je graag in de tuin van de zon genieten. Helaas is je tuin niet helemaal zo mooi meer als het eerst was. Wanneer je graag optimaal wilt gaan genieten kan je een nieuwe tuin laten aanleggen. Een nieuwe tuin maken is een taak die heel zorgvuldig gedaan moet worden. Het is namelijk een onderdeel van je huis die je elke dag ziet en waar je elke keer maar weer van kan genieten als het er maar goed uit ziet waardoor je jezelf ook thuis voelt. In dit artikel worden er een aantal tips gegeven die erg handig zijn en die je zeker goed kan gaan gebruiken wanneer je een nieuwe tuin wilt gaan aanleggen.

Tip 1: Doe inspiratie op

Voordat je gaat beginnen met ontwerpen is het handig om na te denken wat je graag als uiterlijk wilt hebben en wat je wensen zijn. Kijk naar andere tuinen online en doe wat inspiratie op in tuincentrums en andere winkels. Hierdoor ontdek je wat je echt leuk vindt en wat je graag zou willen hebben. Door inspiratie op te doen kan je bepalen wat voor elementen je in het ontwerp wilt.

Tip 2: Begin met schetsen

Nu je weet welke elementen je graag in de tuin wilt hebben kan je beginnen met het schetsen en ontwerpen van de tuin. Dit kan je zelf doen als je hier ook ervaring mee hebt, maar je kan het meestal beter uitbesteden aan iemand die hier veel ervaring mee heeft, zodat alle elementen tot zijn recht gaan komen.

Tip 3: Kies wie de tuinaanleg gaat regelen en doen

Kies een partij die je tuin gaat aanleggen. Wanneer je bijvoorbeeld in Gouda woont kan je op internet tuinaanleg Gouda in typen als zoekwoord om zo de dichtstbijzijnde hoveniers te vinden die je kunnen helpen. Hoe dichterbij de hovenier zit hoe meer ervaring met de plaats en het soort grond en hierdoor kan je kosten besparen.

Tip 4: Maak duidelijke afspraken

Wanneer je een bedrijf inhuurt voor het aanleggen van de tuin is het handig om duidelijke afspraken te maken over wanneer de tuin klaar moet zijn en als de tuin klaar is hoe het verder onderhouden moet worden.

Tip 5: Kies je budget

Een tuin aanleggen en ontwerpen kan voor aardig wat kosten zorgen. Daarom is het handig om een budget te kiezen waarmee je de tuin gaat opknappen, zodat je precies weet hoeveel je te besteden hebt en wat realistisch is.

Bron: Verschoor Groenprojecten

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*