Wat extra beschutting in je tuin? Dat kan op verschillende manieren

Wat extra beschutting in je tuin? Dat kan op verschillende manieren
juli 14, 2020 Richard
tuinkamer

Heb jij zo’n tuin waar je zodra de zon een beetje schijnt al in zit weg te smelten? Waar de temperaturen in de zon in razend tempo oplopen, en waar het niet eens meer echt prettig is om buiten te zitten in de zomer? Dan is er een vrij simpele oplossing om toch weer wat meer te kunnen genieten van je tuin: zorg voor een beetje extra schaduw. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kan doen.

Van parasol tot tuinkamer

Extra schaduw in je tuin kun je op verschillende manieren bereiken. De makkelijkste en snelste manier is het opzetten van een parasol. Deze hoeft niet veel te kosten, is makkelijk in gebruik en creëert schaduw in een handomdraai.

Wil je niet alleen een deel van je tuin, maar ook je woning wat meer schaduw geven, dan is een zonnescherm dat aan de woning bevestigd is een slimmere keuze. Met zo’n luifel creëer je een stuk schaduw in je tuin, maar houd je ook meteen je woning een beetje uit de zon. Nadeel is wel dat een zonnescherm, net als een parasol, iedere dag weer opnieuw moet worden uitgeklapt of neergezet, en je er als het een beetje aardig waait niet zoveel aan hebt.

Wil je het groter en permanenter aanpakken, dan is een tuinkamer misschien een beter idee. Hier moet je wel een aardig formaat tuin voor hebben, al hoeft het ook bepaald geen landgoed te zijn. Een tuinkamer is feitelijk een losse kamer, al dan niet tegen je woning aan geplaatst, die zich in je tuin bevindt. Je kan ervoor kiezen om deze vooral uit glas te laten bestaan, maar wil je er vooral wat schaduw mee creëren, kies dan eerder voor wat meer hout. Een tuinkamer kan helemaal dicht zijn, maar veel mensen kiezen voor een combinatie van overkapping en wanden, zodat er ook een deel is dat vooral als patio dienst kan doen. Door de overkapping kun je hieronder lekker in de schaduw zitten.

Er zijn meer mogelijkheden

Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden om in een deel van je tuin wat schaduw aan te brengen. Ben je op zoek naar een nieuwe schuur, bijvoorbeeld? Denk dan eens aan een kapschuur. Dit is feitelijk een schuur, waar je gewoon je spullen in kwijt kunt, in combinatie met een afdak, een soort patio. Hier kun je een heerlijke loungehoek onder creëren. Veel mensen laten een dergelijke kapschuur achterin hun tuin plaatsen. Tegen de woning aan hebben ze dan een terras, al dan niet met patio of tuinkamer, en achterin nog een extra zitplek. Deze is niet alleen heerlijk om de zon te vermijden, maar ook om als het ’s avonds afkoelt nog een beetje beschut te kunnen zitten.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*