Laat zout je leven gemakkelijker maken!

Laat zout je leven gemakkelijker maken!
maart 29, 2022 Richard

Laat zout je leven gemakkelijker maken!

De meeste mensen denken bij zout alleen aan keukenzout, iets wat jij en ik dagelijks gebruiken. Maar veel mensen vergeten dat je zout nog voor veel andere dingen kan gebruiken dan enkel om je eten op smaak te brengen. Zout heeft namelijk een hoop kwaliteiten die jouw leven gemakkelijker kunnen maken. Ben je benieuwd?

Zout voorkomt ongelukken

Een van de meest boeiende eigenschappen van zout is dat het het vriespunt van water verlaagt. Wanneer er dus sneeuw en ijs voorspeld wordt, doe je er goed aan zout te strooien op je stoep en oprit. Het zout zal ervoor zorgen dat het vocht minder snel zal aanvriezen en je stoep en oprit dus niet glad zullen worden. Door eigenhandig zout te strooien loop je echter wel het risico dat je zout in je mond of in je ogen krijgt. Dat kan voor irritatie zorgen. Daarom is het een goed idee om gebruik te maken van zoutstrooiers. Zoutstrooiers zorgen ervoor dat je op een gemakkelijke, snelle en efficiënte manier zout kan rondstrooien.

Soorten zoutstrooiers

Zoutstrooiers bestaan er in verschillende maten en met verschillende mechanismen. Het belangrijkste onderscheid dat je kan maken is het verschil tussen een handstrooier en een strooiwagen. Een handstrooier is perfect wanneer je kleine oppervlaktes moet kunnen bestrooien. Hij neemt niet veel plaats in, maar je moet hem wel dragen natuurlijk. Wanneer je grotere oppervlaktes moet strooien of je zoutstrooier ook wil gebruiken om kunstmest te verspreiden over je tuin, koop je beter een strooiwagen. Deze neemt wat meer plek in in je garage, maar hij is erg gemakkelijk in gebruik en ergonomischer omdat je hem niet moet dragen.

Zout beschermt je keukentoestellen

Het leidingwater in België is erg gezond, maar het bevat wel veel calcium en magnesium. Deze twee bestanddelen kunnen je huishoudapparaten na verloop van tijd beschadigen. Daarom is het een goed idee om een waterontharder aan te kopen. Deze machine werkt op basis van onthardingszout. Door het leidingwater door je waterontharder te laten passeren, worden de calcium – en magnesiumionen opgevangen en uit het water onttrokken. Hierdoor wordt je

water zachter. Het gevolg hiervan is dat je huishoudapparaten langer meegaan, en je ook geen kalksporen meer zal hebben op je servies en in je badkamer. Bovendien zorgt ontkalkt water ervoor dat je wasmiddel beter oplost. Niets dan voordelen dus wanneer je gebruik maakt van onthardingszout!

Zout aankopen

Of je nu op zoek bent naar pekelzout, zoutstrooiers, zoutkristallen of zouttabletten, je kan ze allemaal gemakkelijk online bestellen. Wanneer je op weekdagen voor 16u een bestelling plaatst, wordt alles twee dagen later netjes aan je deur geleverd.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*