Jouw tuin | Jouw droomproject

Jouw tuin | Jouw droomproject
november 13, 2019 Richard
Tuin

Heeft je groene paradijs slechts enkele aanpassingen nodig of een ware makeover? Neem de tijd om die beslissing te maken voordat je je schouders eronder zet.

 

Natuurlijk sta je te trappelen om van je tuin te maken wat die lap grond daadwerkelijk kan zijn. Maar je wilt achteraf van geen enkele stap spijt hoeven te hebben. Om hiervan zeker te zijn, kun je je groene renovatie dan ook maar beter planmatig aanpakken. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Lees onze tips en ga vol goede moed, zekerheid én inspiratie aan de slag!

Plan maken

Ooit gehoord van de uitdrukking ‘niet te veel hooi op je vork nemen’? Nou, dat geldt ook wanneer je je tuin een flink onder handen wilt nemen. Noteer gerust alles wat je heel graag wilt veranderen. Daarna is het tijd om realistisch te zijn en eens goed te kijken naar wat dat allemaal gaat kosten en hoeveel tijd deze karweien in beslag gaan nemen. Neem daarin ook mee hoe belangrijk iedere klus is. Heb je dit een beetje in je hoofd? Breng dan een logische volgorde aan, waarbij je de minder relevante klussen voor een andere keer bewaart.

Benodigdheden

Materialen, zoals hout en gaas voor afzettingen, planten en gewassen en andere benodigdheden, schaf je uiteraard aan bij je plaatselijke tuincentrum of bouwmarkt. Hier kun je ook al aan behoorlijk wat gereedschappen die nog aan je geluk ontbreken komen, maar wacht hier nog maar even mee. Want wie weet zijn er mensen in je omgeving waar je een aantal zaken in deze categorie van kunt lenen. Dat scheelt behoorlijk in de kosten!

 

Ga je toch op aanschaf over, ga dan niet voor tools van de eerste de beste fabrikant. Gelukkig kun je altijd vertrouwen op Hozelock, Einhell en Gardena.

 

Veel succes en plezier met je nieuwe tuin (in wording)!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*