Hierom huren steeds meer bedrijven een opslagruimte

Hierom huren steeds meer bedrijven een opslagruimte
december 8, 2020 Richard

Er zijn tegenwoordig steeds meer bedrijven die zich toeleggen op het verhuren van opslagruimtes. Deze ruimtes worden vooral veel gehuurd door consumenten. Zij slaan er bijvoorbeeld spullen in op die ze (tijdelijk) niet gebruiken. Door een opslagruimte te huren, neemt dit in thuis geen ruimte in beslag. Toch zijn het niet alleen consumenten die een opslagruimte huren. Nee, want ook bedrijven huren steeds vaker een opslagbox. Waarom zij dit doen? Wij zetten hieronder 4 redenen om als bedrijf een opslagruimte te huren op een rijtje.

1. Je bespaart geld
Een opslagruimte huren kost geld. Toch kun je er ook geld door besparen. Hoe dit precies zit? Als jouw bedrijf uit zijn jasje groeit, is er sprake van ruimtegebrek. Dit kun je oplossen door een groter pand te betrekken. Bedenk je wel dat jouw maandelijkse kosten dan ook omhoog gaan. Een groter pand kost nou eenmaal meer geld. Wil je hogere kosten voorkomen? Huur dan een opslagruimte. Door hier spullen op te slaan, komt er ruimte vrij in jouw bedrijfspand. Hierdoor kun je jouw werkzaamheden mogelijk toch vanaf de zelfde locatie voortzetten.

2. Jouw spullen zijn veilig
Het gebeurt regelmatig dat een inbreker zijn slag slaat bij bedrijven. Uiteraard wil je voorkomen dat er bij jouw bedrijf ingebroken wordt. Je kunt in dat geval een beveiligingsbedrijf inhuren. Dit brengt flink wat kosten met zich mee. Vind je dit zonde van het geld? Dan is een opslagruimte huren mogelijk een oplossing. Bij de meeste opslagbedrijven sla jij jouw spullen namelijk veilig op. Zo worden opslagboxen vaak beveiligd met camera’s en een alarmsysteem. Bovendien hebben alleen mensen die een opslagruimte huren toegang tot het pand. Hierdoor sla jij jouw spullen altijd veilig op.

3. Zowel voor korte als lange termijn
Verhuis je binnenkort naar een ander bedrijfspand, maar kun je niet direct met alle spullen over? Dan zoek je mogelijk een plek om jouw spullen tijdelijk op te slaan. Een opslagruimte biedt in dat geval uitkomst. In zo’n ruimte kun je prima bureaustoelen, bureaus en andere spullen opslaan. Ze staan hier niet alleen veilig, maar ook droog. Zo kun je ze straks direct weer in het nieuwe pand gebruiken.

Je bepaalt overigens vaak zelf voor welke periode je een opslagruimte huurt. Heb je hem slechts korte tijd nodig? Dan huur de ruimte gewoon hem voor een korte periode. Denk je dat je de opslagruimte wel een paar jaar gebruikt? Geen probleem, want dan huur je hem gewoon voor de lange termijn. Voor ieder doe kun jij dus wel een opslagruimte huren.

4. Je kunt er altijd bij
Bij sommige bedrijven heb je alleen toegang tot jouw opslagruimte tijdens de openingstijden van het bedrijf dat de ruimte verhuurt. Hierdoor zie jij een opslagruimte huren mogelijk niet als oplossing. Toch ben je niet altijd afhankelijk van de openingstijden van een bedrijf dat opslagboxen verhuurt. Nee, want je kunt ook kiezen voor selfstorage. Je krijgt dan zelf sleutels, waardoor je altijd bij de opslagruimte kunt. Verwacht jij dat je regelmatig bij de opslagruimte moet? Dan is selfstorage ideaal. Je kunt er dan namelijk bij wanneer jij wilt. Bovendien betaal je niet voor iedere keer dat jij de ruimte opent. Dit is bij veel andere opslagruimtes wel het geval.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*