3 handige tips om ervoor te zorgen dat je minder last hebt van spinnen in huis

3 handige tips om ervoor te zorgen dat je minder last hebt van spinnen in huis
september 26, 2022 Richard

We kennen allemaal wel het gevoel wanneer we een schim van een spin voorbij zien komen in huis. Je kunt deze griezelige kruipdieren herkennen aan hun acht poten, exoskeletten en eenvoudige ogen. Argh, een enkeltje naar een andere omgeving, graag. Spinnen worden over het algemeen als ongedierte gezien, en niet voor niets. Sommige spinnen worden namelijk blij om hun webben te bouwen op plaatsen waar mensen wonen, werken en spelen. Jup, het is best vervelend als spinnen onze huizen binnendringen. Maar geen zorgen, hier zijn drie handige tips die helpen spinnen op afstand te houden.

Houd je huis schoon

Wist je dat de zomer hét seizoen is voor spinnen? Je hebt meer kans om deze achtpotige beestjes rond je huis te zien kruipen terwijl ze op zoek zijn naar partners en plaatsen om hun eieren te leggen. Hoewel sommige spinnen ongevaarlijk zijn, vindt niemand het prettig er een in zijn badkuip aan te treffen. Houd daarom je huis schoon en rommelvrij. Spinnen houden er namelijk van om zich in donkere hoeken en spleten te verbergen, dus als je ze minder plaatsen geeft om zich te verbergen, helpt dat hun aantal te verminderen. Stofzuig en stof regelmatig achter meubels en in kasten of schakel spinnenbestrijding in.

Dicht de kieren of openingen

Ten tweede, maak je huis minder uitnodigend door kieren of openingen die toegang geven tot binnen af te dichten. Tijd voor spinnen bestrijden Utrecht? Bekijk dan je ramen en deuren, en zorg ervoor dat er geen kieren zijn waar spinnen zich doorheen kunnen wurmen. Repareer gescheurde horren, en overweeg deurvegers te installeren om kieren onderaan je deuren af te sluiten. Je mag er best een beetje moeite insteken. Zorg ervoor dat deze griezelige kruipdieren geen kans maken.

Natuurlijke afweermiddelen

Last but not least: kies voor het gebruik van natuurlijke afweermiddelen om spinnen op afstand te houden. Lavendelolie is een veilige en effectieve manier om veel ongedierte, waaronder spinnen, af te schrikken. Je kunt ook proberen een mengsel van gelijke delen azijn en water te maken dat je rond ingangspunten zoals deuren en ramen kunt spuiten. Met een beetje speurwerk op het internet kom je een heel eind. We hopen dat deze tips je zullen helpen het aantal spinnen in je huis te verminderen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*