Tijdelijke Operatie Kamers voor St. Annaziekenhuis Geldrop

>> Elektro Klessens & de Koning is in de eindfase beland van het realiseren van de tijdelijke OK’s voor het Anna Ziekenhuis te Geldrop. Als partner van hoofdaannemer Bussman Verhuur uit Beuningen, gespecialiseerd in tijdelijke accommodaties voor tal van branches en toepassingen, is in een tijdsbestek van 8 weken een volledig operationeel centrum met OK’s, recovery en voorbereidingsruimten gebouwd. Dit stelt het St. Anna Ziekenhuis in staat om de huidige operatievoorzieningen in de komende periode verregaand te vernieuwen.

Onze inbreng is het engineeren, voorbereiden en installeren van de E-installatie voor medische ruimten Klasse 1,2 en 3, de data-installatie, de brandmeldinstallatie , het toegangscontrolesysteem en de gebouwautomatisering.

De gebouwautomatisering is een geheel nieuw concept, gebaseerd op twee Gira Home Servers in combinatie met een in de ruimte geïntegreerde iPad voor elke OK. Via de iPad worden de algemene verlichting, de operatieverlichting, de pendels en het klimaat geregeld. Daarnaast bevat de iPad de nodige signaleringen en alarmeringen waaronder de bewaking van de medische transfomatoren.

Verder is in elke OK separaat gebruik te maken van de muziekinstallatie welke gebaseerd is op Airport Extreme. Personeel kan derhalve de eigen iPod, iPad, iPhone gebruiken voor de muziekkeuze.

Het operatie centrum wordt week 19 opgeleverd.

Een mooi staaltje techniek !!